Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μητρικός θηλασμός!

Δε θα μπορούσα να μη γράψω έστω και λίγα πράγματα για το μητρικό θηλασμό!
Παρ' ότι δεν είχα δει ποτέ άλλη γυναίκα να θηλάζει, στο κοντινό μου περιβάλλον τουλάχιστον, ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, κυρίως γιατί πίστευα ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσα να δώσω στο μωρό μου! Όταν ξεκίνησα φυσικά να θηλάζω, δεν περίμενα ότι θα κρατούσε τόσο πολύ.
Είχα ακούσει μονάχα απο μία (μεγαλύτερη) γυναίκα ότι είχε θηλάσει την κόρη της για περίπου δύο χρόνια και νόμιζα ότι αυτό ήταν κάτι σπάνιο.
Θεωρούσα ότι το φυσιολογικό ήταν οι έξι μήνες. Ευτυχώς, το ένστικτο λειτούργησε σωστά και ψάχνοντας περισσότερο για το θηλασμό ανακάλυψα ότι μια γυναίκα μπορεί και θα' πρεπε να θηλάζει για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τους έξι πρώτους μήνες αποκλειστικά και μετά εισάγωντας στερεές τροφές.
Ο θηλασμός, εκτός από τροφή για το σώμα, είναι επίσης τροφή και για την ψυχή ενός μωρού. Είναι αγκαλιά, παρηγοριά, ζεστασιά, αγάπη!
Νιώθω υπερήφανη που τα καταφέραμε ως τώρα (20 μήνες) και ελπίζω να κρατήσει για άλλο τόσο!
Περισσότερα στοιχεία και λύσεις σε τυχόν απορίες για το θηλασμό μπορείτε να βρείτε σε ανάλογες ιστοσελίδες και βιβλία που κυκλοφορούν.
Εδώ, αξίζει να αναφέρω την προσπάθεια που έγινε Πανελλαδικά στις 6 Νοεμβρίου 2010, με αφορμή τη Παγκόσμια βδομάδα Μητρικού Θηλασμού, από κάποιες μαμάδες να ενημερώσουν άλλες μαμάδες (και μη) για το θηλασμό.
Ήταν μια προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου...ο μητρικός θηλασμός δεν είναι ντροπή!
Μπορείτε να δείτε το βιντεάκι που επιμελήθηκε το mitrikosthilasmos.com στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου